Újdonságainkból:

 

A romantikus regényíró az Utazók, a Hit , a Titkok után újabb fogalom, az "emlékek" mögé rejti legújabb hősnőjét. A húszéves Mary Broad talán nem is lehetne mélyebben, mint a történet elején, amikor is az Ausztráliába veszedelmes bűnözőket szállító Charlotte nevű angol fegyenchajó piszkos rakterében láncra verve sínylődik, várva a szökés lehetőségének parányi szikráját. A lány a kaland reményében hagyta el faluját, de a városba érve egy rossz döntés lett a végzete. Nyomorúságos helyzetében csak a bármi áron való szabadulás élteti. Vele ellentétben a hajó fedélzetén Watkin Tench, a jóképű tiszt világmegváltó tervekkel indul az új hazába. A megtörtént eseményeken alapuló, lebilincselő könyv a magasra csapó érzelmek hullámai közt egy szenvedélyes szerelemnek és a mindenen diadalmaskodó női akaratnak állít emléket.

Kerítések építéséhez, sövények telepítéséhez, valamint megfelelő anyagok és dísznövények kiválasztásához ad hasznos tanácsokat a Kerttervezés sorozat legújabb kötete. A számos színes ábrával és fényképpel illusztrált, igényes kiadvány az alapoktól kezdve ismerteti a különböző anyagú (fa- és fém-) kerítések, védőfalak és sövények szakszerű és költséghatékony megtervezését, kivitelezésük módjait. Szó esik az építési jog előírásairól, a talajviszonyokról, a különböző anyagok előnyeiről.

Hacsak nem tartozunk a "műszakiak" vagy "reálosok" kisebbségébe, bizonyára az érettségi után eufórikus megkönnyebbüléssel vetettünk véget a matematikával való kapcsolatunknak, idegenkedéssel vegyes ámulattal figyelve a számokkal zsonglőrködő keveseket. A szerzőpáros azonban arra kívánja felhívni a figyelmünket, hogy a számolás magas szintű és hatékony műveléséhez nem kell különösebb tehetséggel bírni - elég a megfelelő és hatékony módszer alkalmazása. Ezekből találhatunk egy csokorra valót a kifejezetten "álkezdő" laikusoknak ajánlható műben, amelyben olyan trükkök, eljárások egyszerű, logikus leírásait találjuk, amelyek segítségével akár fejben is elvégezhetők első látásra ördögien bonyolultnak vélt matematikai műveletek is. Egyebek mellett olyan témák kerülnek terítékre, mint a gyorsszámolás, az összeadás, kivonás, osztás és szorzás - fejben, a saccolás, a memorizálás, valamint az igazán lelkesek számára a különféle emelt szintű szorzásfajták és különböző logikai-matematikai feladványok.

 

Egy kis angol faluban a gyönyörű birtok s a rajta álló roskadozó ház a különös "Cigánytanya" nevet viseli. A legenda szerint a helyet hajdan cigányok lakták, akik elüldözésük után megátkozták, s tulajdonosaira azóta csak szerencsétlenséget hozott. A közelében ismerkedik meg, és szeret egy szempillantás alatt egymásba az amerikai milliomoslány, Ellie és a szegény angol fiú, Michael. Egy félbolond cigányasszony fenyegető jóslatával dacolva elhatározzák, hogy a legnagyobb titokban összeházasodnak, és a Cigánytanyán építik fel közös fészküket, álmaik házát. Misztikummal ötvözött, izgalmas, meglepő fordulattal záruló krimi.

   

 

 

Új DVD-k:

Barbie – A hercegnő és a koldus

Filmismertető

Afrikai szeretők

Filmismertető

Angyalok és démonok – Dan Brown

Filmismertető

Ausztrália

Filmismertető

Éjszaka a múzeumban

Filmismertető

Éjszaka a múzeumban 2.

Filmismertető

Felolvasó, A

Filmismertető

Palomino – Danielle Steel

Filmismertető

Shrek – Harmadik Shrek

Filmismertető

Szerelmes Shakespeare

Filmismertető

Vágott verzió (Robin Williams főszereplésével)

Filmismertető

Zoya – Danielle Steel

Filmismertető

Szerelem a kolera idején

Filmismertető

Madagaszkár 2.

Filmismertető

Értelem és érzelem – Jane Austen

Filmismertető

Túl a sövényen

Filmismertető

Eszter hagyatéka (Sipos József filmje)

Filmismertető