Könyvtár :

 

 

 

 

 

Szeretettel köszöntjük könyvtárunk honlapján!

 

Az Újkerti Könyvtár, a Debreceni Városi Könyvtár legnagyobb fiókkönyvtára, a Jerikó utcán található, az Újkerti lakótelep szívében. 1980 óta biztosítja az itt élők könyvtári ellátását.

Könyvállományunk felnőtt- és gyermek-szépirodalomból, szakirodalomból, ismeretterjesztő könyvekből, valamint kézikönyvtárból áll. Külön gyűjteményben kapott helyet a gazdag helytörténeti, helyismereti, valamint az idegen nyelvű - angol, német, - állományunk. Kiemelten gyűjtjük a pedagógiai és szociológiai és az ezoterikus irodalmat. Folyóiratok igen széles választéka áll az olvasóink rendelkezésére. Az érdeklődők kedvükre válogathatnak hangos könyvek, zenék, filmek, vagy akár számítógépes oktatóprogramok között is. Közel 600 m2-en tágas, világos, igényes környezetben várjuk az olvasni, művelődni és szórakozni vágyó felnőtteket és gyerekeket.

Könyvtárunk 2008-tól eMagyarország Pont lett. Így két számítógépen olvasóink ingyenesen intézhetik e-ügyeiket, melyhez szükség esetén segítséget nyújtunk képzett e-Tanácsadóink segítségével.

 

Könyvtárunkban elérhető a NAVA Pont szolgáltatás.

 

 Már évek óta szoros az együttműködésünk a Goethe Intézettel. Ennek köszönhetően jelentős német nyelvű szak- és szépirodalom között válogathatnak olvasóink.

 

Ismerje meg szolgáltatásainkat, várjuk Önt is szeretettel könyvtárunkban!

 

 

______________________________