Könyvtár :

 

 

 

 

 

Kövesi Péter: A Pilis-összeesküvés

 

A 2030-as évek elején járunk. Az emberiség zöme a fogyasztás és a technika kábulatában él. A világot a bankok és nemzetek fölötti nagyvállalatok irányítják, a kormányok csak marionett-bábok. Emberek millióit manipulálják a legmodernebb technikai eszközökkel, távolról és észrevehetetlenül. Bármilyen információt el tudnak juttatni az emberek tudatába, és mindenkit szemmel tartanak, akiknek ez nem tetszik.

Angliában az energiamezőkkel foglalkozó idős Sheldrake professzor körül szerveződik egy kis csoport, akik a kelta druidák nyomdokain járva szeretnék az embereket öntudatra ébreszteni. Szellemi vezetőiktől azt az üzenetet kapják, hogy egy világméretű változás van készülőben, amelynek a Kárpát-medencéből kell kiindulnia.

Idehaza Dániel Tamás, a pszichiátria főorvosa egyszer csak hangokat kezd hallani. Nem bolondult meg, hanem az emberiség sorsáért felelős titokzatos Testvériség nevében egy rég meghalt táltos, Délceg fia Bacsa szelleme szólítja meg. Közli vele, hogy nagy feladatokra szemelték ki, amelyek végrehajtásában ő lesz a segítője. Társakat kell találnia, akikkel meg kell keresniük a táltos-király, Szent László titkos könyvét, és végrehajtaniuk az abban foglaltakat. Maroknyi csoportjával fog a kutatáshoz, miközben egy pilisi barlangban rejtélyes rovásírásokra bukkannak az egykori pálos szerzetesek utasításaival. Ezek nyomán, a Pilis barlangjaiban találják meg a király elrejtett könyvét, és a pálosok más titkaira is rábukkannak. A feladatuk, hogy a könyvet Attila hun nagykirály kardjával együtt – amelyet szintén nekik kell felkutatniuk – Visegrád vára alatt rejtsék el, hogy a két tárgy ereje bölcsességet és erőt sugározzon a hazára. Dániel eleinte szabadkozik, de lassan, társaival együtt felnő a feladathoz, és hozzáfognak küldetésük teljesítéséhez.

A legnagyobb feladat viszont szinte megoldhatatlannak látszik. Szent László előre tudta, hogy a magyar királyok égi beavatást adó koronáját át fogják alakítani, hogy erejét megtörjék. Ezért pontos másolatot készíttet róla, az eredetit pedig elrejti, természetesen azt is a Pilis mélyén. Így évszázadokon keresztül a ma ismert másolattal koronázzák a királyokat, és azt szentségtelenítik meg idegen uralkodók. Dánielék feladata, hogy az igazi Szent Koronát felleljék, és egy megfelelő időpontban a hamis helyére csempésszék. Ezt viszont a táltosok szelleme, és külföldi barátaik segítsége nélkül nem tudnák végrehajtani.

A dán Noel Johannson, egykori viking harcosok leszármazottja, Dániel barátja, volt egyetemi évfolyamtársa, a tudatmódosító szerek specialistája. Felfedez egy vegyületet, amelynek a hatása alatt bárki kapcsolatba tud lépni a szellemvilággal, és megérzi a Föld energiaáramait is. Felfedezését először magyar barátaival osztja meg. Sheldrake professzor rájön, hogy ezek a természetes erővonalak üzenetek továbbítására is alkalmasak. Barátaink összefognak, és rájönnek, hogy ezeken keresztül, ősi szertartások erejével, elektromágneses hullámokkal és hipnózis-technikákkal a fogyasztói társadalom manipulációit pozitív üzenetekké tudják átírni, amelyekkel az embereket a valódi értékek felé lehet fordítani. Egyre többen állnak melléjük, spirituális keresők, meditálók, sámándobosok, kelta és magyar hagyományőrzők. Közben hőseinknek teljes titokban kell szervezkedniük. Mindenütt ott lévő, névtelen és arctalan ellenségeik, és azok ügynökei markából nem egyszer veszélyes kalandok árán tudnak megszabadulni.

A döntő pillanat az lesz, a pozitív üzenetek akkor fogják emberek millióit elérni, amikor a hamis koronát Szent István ünnepén Esztergomban kicserélik az igazira. Misztikus ereje nem csak a Kárpát-medencében indítja el a változásokat, de a Föld energiahálózatán keresztül mindenhová eljut. A fogyasztói társadalom összeomlása elindul, hogy egy igazságosabb, szebb, emberibb világ kezdődhessen a Földön.

***

 

Kövesi Péter: Utazások Ezotériában

 

Hogy merre is van Ezotéria, ahová ez a kötet kívánja elvezetni a Kedves Olvasót?

Ez a birodalom ott kezdődik, ahol az anyag és a szellem, a csoda és a realitás találkozik. Ott kezdődik, amikor az ember túl tudja magát tenni a kötelezően bevésett dogmákon, elvárásokon és rögeszméken, arról, hogy milyen is a világ - a túlsó határa pedig maga a végtelen, a megvilágosodás. Ezotéria egyszerre van itt és amott, belül és kívül, mindenütt és sehol.

Kövesi Péter több évtizede járja Ezotéria hol sima, hol nagyon is göröngyös útjait. Vallja, hogy ez az út nem mindenkinek való, de aki belevág, annak is jól jön egy tapasztaltabb vezető. Mint író, tanító, gyógyító a magyar spirituális, ezoterikus élet meglehetősen ismert alakja. Tanfolyamain, előadásain itthon és külföldön ezrek vettek részt, megjelent cikkeinek, tanulmányainak száma is jóval száz fölött van.

Ez a kötet az utóbbi húsz esztendő legjobb írásainak gyűjteménye. Egyaránt szól a kezdő és a tapasztalt útonjárókhoz. A nagy műveltségről, széles látókörről árulkodó írások felölelik a spiritualitás szinte minden területét, szólnak ismert és kevéssé ismert dolgokról, a mai ezotéria lehetőségeiről és korlátairól; valós dolgairól, tévedéseiről és vadhajtásairól; hol okos komolysággal, hol humorosan, vagy iróniával. A Vízöntő kor kezdetének szellemi körképét nyújtja ez a könyv, és gyakorlati segítséget is ad ahhoz, hogy miként is élhetjük hétköznapjainkat szellemibb emberként, otthonosabban Ezotéria csodálatos világában.

 

„Utazások Ezotériában” - szinopszis

 

Kövesi Péter válogatott írásainak gyűjteménye a szellemiség világában segít eligazodni kezdő és haladó útonjáróknak egyaránt. A szerző, mint író, tanító, gyógyító a magyar spirituális, ezoterikus élet ismert alakja. Tanfolyamain, előadásain itthon és külföldön ezrek vettek részt, rendszeresen megjelenő cikkeit, tanulmányait sokan olvassák, idézik.

Az „Utazások Ezotériában” a Vízöntő koráról, a Vízöntő kor emberének íródott. Segít átlátni és feldolgozni eleink szellemi örökségét Atlantisztól Hamvas Béláig, tisztábban látni a mágia-misztika, vagy éppen a szellemi hierarchiák, angyali rendek világában. Szól a jelenkor válságairól és azok megoldási lehetőségeiről, a mai ember útkereséséről, a hétköznapok szellemibb megéléséről, olyan népszerű témákról, mint az újjászületés, mesterek és tanítványok, titkos társaságok, szellemi tanítások, beavatások, meditáció, mantrák ereje – és még sorolhatnánk. Segít megérteni „A Gyűrűk Ura”, „A da Vinci kód” rejtett üzeneteit, Jézus valódi (?) alakját, vagy Saint-Germain gróf rejtélyes személyiségét.

Szól szenvedélyeinkről és szenvedéseinkről, gyógyításról és gyógyulásról, a magyarság-tudat és őstörténetünk vitatott kérdéseiről, múltról, jelenről, jövőről. Mindezt olvasmányosan, őszintén, tabuk nélkül, hol komoly, hol humoros, ironikus stílusban.

 

 

Tudni, merni, akarni, hallgatni! – ez volt a régi idők mágiájának aranyszabálya. Minderre ma is szükség van, de ennél több is kell. A magasabb létezésbe, létezőbe vetett hit nélkül csak a múlandó anyagi világot gyarapíthatjuk, szeretet, együttérzés, emberség nélkül pedig erőnk és tudásunk könnyen a pusztítás szolgálatába szegődhet. Hiszen - ahogyan Szepes Mária tanította - gondolkodni annyi, mint mágiát gyakorolni.

 

www.ezotanito.com

 

______________________________