Majzik Ilona: Verébcsizma; Égből jött Sms; Spanyolcsizma

Verébcsizma  

A novelláskötet történetei gondolatban Bárándra repítik az olvasót. Az írónő tolla, mint egy sokszínű ecset festi elénk e sárréti település mindennapjait: megelevenedik a Majzik család, kirajzolódik a szomszédok- és a rokonság alakja, miközben az író gyermekkori emlékeit tárja elénk. A történeteket hangulatok, érzések fogják közre, így téve teljessé az írónő által „bárándi könyvnek” nevezett kötetet.

Az égből jött sms  

Arra, hogy mi minden férhet bele egyetlen történetbe, arra jó példa e regény. A mű, melyben helyet kap a romantika, a krimi, a kaland, és a gyermekszerelem is, a Vezúv lábai előtt heverve bontakozik ki. A könyvet a mindvégig érdekfeszítő történet, a szereplők egyénisége, a helyszínválasztás, na és persze a folyamatosan a fejünkben motoszkáló kérdés: ki küldi az sms-eket a veszélyben élő kamasznak? teszik letehetetlenné.

Spanyolcsizma  

Az olvasmányos novellákat tartalmazó kötet sokféle érzelmet idézhet fel az olvasóban: átélhet izgalmat, örömet, vidámságot, meghatottságot. Novelláról novellára haladva olyan érzés foghat el minket, hogy ismerőseinkről, rokonainkról, vagy éppenséggel önmagunkról olvasunk, ugyanis a történetek szereplői hétköznapi emberek igazi szívügyekkel, épp ezért érezhetjük őket oly közel magunkhoz.